Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@15:40:33 GMT

کاهش سهمیه سوخت دیزلی/ کرج بنزین یورو می‌سوزاند

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۰۰۹۰۰

کاهش سهمیه سوخت دیزلی/ کرج بنزین یورو می‌سوزاند

مجتبی دلبری،  مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه البرز، امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرج، در مورد نحوه اختصاص سهمیه گازوئیل به خودروهای دیزلی، گفت: اختصاص سهمیه به خودروهای دیزلی براساس مصوبات کارگروه راهبری سیستم جامع پیمایش به دو بخش تقسیم شده  که به صورت کشوری تقسیم بندی و اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: در خصوص خودروهای فعال درون شهری که شهرداری متولی کار است؛ مالک خودرو با ثبت نام در سایت جامع حمل و نقل درون شهری UTCMS.ir و با دریافت پروانه فعالیت از شهرداری، در اپلیکیشن مخصوص مالکان خودرو  ثبت نام می کند و سهمیه آن بر اساس سهمیه پایه و  عملکرد در اپلیکیشن  مورد نظر در کارت سوخت آنها واریز می‌شود. 

این مقام مسؤول گفت: راهداری متولی امر برای  خودروهای خارج شهر است که سوخت مورد نیاز هر خودرو با صدور  بارنامه در سیستم جامع توسط راهداری، به ازای کیلومتر از مبدا تا مقصد و بر مبنای ظرفیت خودرو در کارت سوخت شارژ می شود. ضمن اینکه سهمیه سوخت این خودروها از ۱۱ تا ۲۵ هر ماه،  در اول ماه بعد شارژ می‌شود و از ۲۶ هر ماه تا ۱۰ ماه بعد در سهمیه شانزدهم ماه بعد شارژ می شود. 

سهمیه سوخت خودروهای دیزلی

وی همچنین کاهش سهمیه گازوییل خودروهای دیزلی را تایید کرد و گفت: بر مبنای تصمیم کارگروه کشوری راهبری سیستم جامع پیمایش، در بخش سهمیه پایه کاهش صورت گرفته و در بیشترین مقدار  در حد ۱۵۰ لیتر  سهمیه کاهش داشته است.‌

کارت آزاد سوخت

دلبری با اشاره به اینکه کارت آزاد برای قیمت آزاد سوخت نیست، افزود: بر اساس دستورالعمل موجود، کارت آزاد جایگاه ها برای سوخت اضطراری  خودروهایی  درنظر گرفته شده که سوخت آنها کم است، کارت سوختشان  مفقود شده و یا در راه مانده اند که حداکثر ۱۰۰ لیتر برای یک نوبت شارژ می‌شود. ۹ جایگاه در استان برای دریافت سوخت اضطراری مشخص شده که فقط در همان جایگاه ها شارژ می‌شود.

آلودگی هوا و بنزین یورو در البرز 

وی در خصوص آلودگی هوا و توزیع بنزین یورو ۴ در استان، گفت: سهمیه استان البرز  یک میلیون و ۲۰۰ هزارلیتر بنزین یورو بود اما بر اساس مصوبه هیات وزیران مبنی بر اینکه در کلانشهرها باید سوخت استاندارد یورو توزیع شود، با رایزنی‌های صورت گرفته روزانه  یک میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر بنزین یورو و ۶۰۰ هزار لیتر نفت گاز یورو در جایگاه های محدوده کلانشهر کرج  توزیع می‌شود.

برای دریافت نفت سفید  ثبت نام در سامانه ضرورت دارد

مدیر شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی البرز در خصوص نحوه توزیع نفت سفید در استان گفت: از دو سال گذشته متقاضیان دریافت نفت سفید در سطح کشور، در سایت تجارت آسان ثبت نام می کنند و سهمیه آنها بر اساس سهمیه ای که به‌صورت متمرکز و استانی اعلام می شود در کارت بانکی آنها شارژ می شود که برای دریافت سهمیه باید به نزدیکترین فروشنده مراجعه کنند و در کارتخوانی که پیش بینی شده از سهمیه استفاده کنند. 

وی افزود: نفت سفید برای کسانی که در سامانه ثبت نام نکرده اند، به میزان  ۱۰۰ لیتر به صورت اضطراری و در  یک نوبت  از طریق نواحی عرضه می شود. این افراد نی توانتد از طریق ثبت نام در دفاتر پیشخوان دولت  سهمیه خود  را دریافت کنند.

وضعیت گاز مایع در البرز

دلبری در ادامه با بیان اینکه هیچ مشکلی در خصوص تامین گاز مایع در استان نداریم، گفت: در  سال گذشته با آغاز ثبت نام گاز مایع و نفت سفید در سامانه، ساماندهی انجام و مصرف کنندگان واقعی شناسایی شدند. حدود ۱۱ هزار مصرف کننده واقعی  گاز مایع  در استان شناسایی شد که با در نظر گرفتن  سهمیه ماهانه  ۴۴ کیلو برای هر متقاضی،  حدود ۵۰۰ تن گاز مایع  نیاز واقعی استان است.

وی اضافه کرد: در ماه گذشته  ۲ هزار و ۲۳۰ تن گازمایع وارد استان البرز  شد. که با توجه به تیاز واقعی استان هیچ مشکلی در تامین گاز مایع نداریم. معمولا بحران کمبود گاز مایع  در آبان و آذرماه است که خوشبختانه مشکلی نداشتیم و پیش بینی می‌شود در ماه های آینده هم  مشکلی برای تامین گاز مایع نداشته باشیم.

انتهای پیام/ج/م

منبع: فارس

کلیدواژه: سوخت بنزین خبرگزاری فارس البرز کرج پالایشگاه نفت خودروهای دیزلی شارژ می شود بنزین یورو نفت سفید گاز مایع ثبت نام بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۰۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین

بابک صدرایی کارشناس صنعت خودرو در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور ما و راهکار حل این ناترازی گفت: اتفاقی که در سال‌های اخیر در صنعت خودروسازی جهان رخ داده این است که به سمت خودروهای با موتور پاک، بازدهی بالا و مصرف سوخت پایین و آلایندگی کم رفته ایم.

وی در ادامه بیان کرد: مسائل زیست محیطی در تولید خودرو اگر جدی گرفته نشود برای تمام دنیا بحران ایجاد می‌کند. خودروهایی که در کشور ما تولید می‌شود پلتفرم‌های قدیمی دارد و موتورها آلایندگی بالاتری نسبت به خودروهای جدید دارد.

صدرایی توضیح داد: علاوه بر این مشکل دیگر موجود در کشور ما که باعث شده مصرف بنزین بالا برود از رده خارج نشدن خودروهای فرسوده است. وی ادامه داد: خودروهای فرسوده در کشور ما حجم بالایی دارند. اگر ما خودروی برقی هم به کشور وارد کنیم ولی این خودروهای فرسوده و اتوبوس و مینی بوس های فرسوده را از رده خارج نکنیم تأثیری در کاهش مصرف بنزین و ناترازی ندارد.

این کارشناس خودرو توضیح داد: به همین دلیل ما باید برنامه ریزی داشته باشیم که خودروهای فرسوده و قدیمی و خودروهای تولید کننده آلایندگی را از چرخه مصرف خارج کنیم و به جای آن خودروهای نو با انرژی پاک به چرخه مصرف وارد کنیم.

این کارشناس خودرو بیان کرد: برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده هم مشکلات زیادی بر سر راه وجود دارد زیرا عمده کسانی که از خودروهای فرسوده استفاده می‌کنند شرایط مالی لازم را ندارند که از خودروهای جدید و با مصرف کم بنزین استفاده کنند و برای برون رفت از این شرایط باید دولت تصمیمی عاجل بگیرد.

وی با بیان اینکه حل نشدن این موضوع به ضرر دولت است زیرا باید بودجه کلانی را صرف واردات بنزین کند افزود: دولت باید سوبسیدهایی به مردم بدهد تا از خودروهای برقی و هیبریدی استفاده کنند تا سبد سوخت متنوع شود و همچنین خودروسازان داخلی را ملزم به تولید خودروهایی کند که مصرف پایینی دارند.

صدرایی ادامه داد: در کشور باید خودروسازان موتورهای با مصرف کم را تولید کنند. همچنین خودروسازان می‌توانستند موتورهای هیبریدی را روی خودروها نصب کنند تا مصرف بنزین پایین بیاید و همچنین می‌توانستیم از سالانه یک و نیم میلیون خودرویی که وارد کشور می‌شد بخشی از آن را صرف خودروهای هیبریدی کنیم.

این کارشناس خودرو ادامه داد: البته تحریم‌ها و عدم برنامه ریزی در سطح کلان باعث شده که ما وابسته به پلت فرم‌ها خودرویی مربوط به دو تا سه دهه قبل باشیم و مرتباً آنها را تولید کنیم و خودروهای پاک بیشتر جنبه شوآف و نمایشی به خودش بگیرد.

وی ادامه داد: از سال‌های ۹۲ و ۹۳ پروژه‌های خودروهای برقی را داریم ولی تاکنون اتفاقی در این خصوص نیفتاده است. در شرایط فعلی کشور تولید خودروهای هیبریدی بهتر از برقی است و این خودروها می‌تواند جایگزین خودروهای بنزینی با مصرف بالا شود.

کد خبر 6097938 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • کره شمالی ماه گذشته یک موتور موشک با سوخت مایع را آزمایش کرد
  • بازنگری سهمیه سوخت عملیات مکانیزه زراعی و باغی
  • اوجی: افزایش ۴۶ درصدی استفاده از کارت سوخت شخصی در پمپ‌های بنزین
  • کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق و توقیف ۴۰۰۰ خودروی شوتی در یک سال
  • ۳۰۰هزار وانت‌بار فاقد بیمه در نوبت بعدی اجرای طرح عدم تخصیص سهمیه سوخت
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • کلاهبرداری با کارت سوخت در پمپ بنزین ها | بپا سوخت ندی!